Ev için güneş paneli hesaplama
Ev için güneş paneli hesaplama nasıl yapılır. Bir evin elektrik ihtiyacı güneş enerjisi paneli ile nasıl üretilir. Çatıda solar panel ile evin elektriğini üretme ve devlete satma hakkında videomuzu izleyiniz
Öncelikle ev tipi güneş enerjisi ikiye ayrılır.
- Şebekeden uzak olan yerler için Of grid Güneş Enerjisi sistemleri ( Akülü Sistemler,ada sistemleri )
- şebeke olan yerlerde enerji üretimi yaparak öztüketimi karşılamak yada şebekeye üretilen enerjiyi satmak için yapılan Güneş enerjisi sistemleri ( On grid sistemler, şebekeye paralel sistemler )
ev-icin-gunes-paneli-hesaplama
10 KW’A KADAR ELEKTRİK ÜRETİN : Yılmaz, bu yılın ocak ayında Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren düzenleme ile 10 kilovata kadar çatı tipi GES projelerinin hayata geçirilmesine ilişkin prosedürün sadeleştirildiğini, lisanssız üretim başvurularıyla ilgili sürecin de hızlandırıldığını söyledi
Ev için güneş paneli hesaplama hakkında detaylı bilgi.
- Ev için güneş paneli hesaplama
- Ev için güneş paneli
- Ev için güneş paneli kaç tl
- Ev için güneş paneli fiyatı
- Ev için güneş paneli maliyeti
10 KİLOVATLIK BİR GES 70-80 METREKARE ALANI KAPLIYOR
Özellikle müstakil evlerden çok talep geldiğini anlatan Yılmaz, şöyle konuştu:
-“GES’ler önümüzdeki yıllarda özellikle müstakil evlerde çok daha yaygınlaşacak. Sadece evlerde değil, küçük işletmelerde de yaygınlaşacak. 10 kilovata kadar tasarruf etmek isteyen herkes bunu yaptırabilir.
10 kilovatlık bir sistem çatıda ortalama 70-80 metrekare alan kaplıyor. Yani müstakil evlerin çatı alanları 10 kilovatlık GES yapabilmek için fazlasıyla yeterli.
25 yıl garantisi var : Zaten her ay dağıtım şirketine ödeyeceğiniz elektrik faturası parasını bankanızdan kredi çekerek bu sistem için ödüyorsunuz.
Yani ekonominizi ekstra sarsan bir şey olmuyor. 5-6 yıl sonra da böyle bir sistemin sahibi oluyorsunuz. Güneş panellerimizin zaten 25 yıl performans garantisi var, 50-60 yıl gibi de ömür beklentisi var.”
AYDA 800 LİRA GELİR GETİRİYOR : Çatılardaki GES’lerle üretilen elektrikle, elektriğe gelen zamlardan da kurtulmuş olunacağına dikkati çeken Yılmaz, “Yapmış olduğumuz çalışmalara göre şu anda 150 metrekarelik müstakil bir evin elektrik faturası aylık 200-300 lira arasında değişiyor.
10 kilovatlık bir GES şu anda aylık 700-800 lira arasında bir getiri sağlıyor. Yani 10 kilovatlık GES’e yatırım yapan bir yatırımcı aylık 300 liralık elektrik faturası mahsuplaşacağı gibi 500 liralık kısmı da aylık gelir olarak elde edecek.” diye konuştu.