Akaryakıt İstasyonu Güneş Enerjisi, benzin istasyonunun ihtiyacı olan enerjiyi güneş paneli ile sağlanmasıdır. Benzin istasyonu (benzinlik) çatısına güneş paneli kurulumu yapılması ve bu sayede üretilen elektrik yine istasyonun enerji ihtiyacı için kullanılması için kurulmaktadır.
Güneş Enerjisi Elektrik Üretimi yatırımlarına benzin istasyonları da dahil oluyor. Akaryakıt istasyonları enerji maliyetini düşürmek için binalarının uygun bölümüne güneş enerji paneli kurulumu yaptırıyor, bu sayede solar paneller ile üretilen elektrik yine istasyonda kullanılıyor.
Akaryakıt istasyonu Benzin istasyonu güneş paneli güneş enerjisi elektrik üretimi
Akaryakıt İstasyonu (Benzin İstasyonu) Güneş Enerjisi
İçindekiler
Artan elektrik maliyetleri ve yüksek gelen elektrik faturalarına çözüm arayan akaryakıt istasyonları çözümü güneş enerjisi elektrik üretim sistemlerinde buldu. Güneş paneli ile üretilen elektrik akaryakıt istasyonunda marketten pompalara kadar tüm yerde kullanılabiliyor.
Ülkemizde benzin istasyonları çatısına güneş enerjisi sistemleri kurmaya başladı.
benzinlik güneş enerjisi
Güneş enerjili istasyon projesine devam eden Petrol Ofisi, son olarak Ankara’da Kadem Petrol’ü ekledi. Şirket açıklamasına göre, ilk olarak 2019’da Muğla Bodrum’da Paşalılar Petrol ile başlanan ve sırasıyla İzmir Çiğli’de Yaman Petrol, Torbalı’da As Mira Petrol, Antalya Alanya’da Ali Şahin Petrol ile devam eden güneş enerjili istasyon projesine, son olarak Ankara’da Kadem Petrol eklendi.
“Petrol Ofisi, istasyonlarında güneş enerjisinden elektrik üreten toplam 258,61 kilovat kurulu güç ile sektöründe bu alanda da liderliği elinde bulunduruyor. Petrol Ofisi‘nin 5 istasyonu, yıllık toplam 426 bin 368 kilovatsaat güneş elektriği tüketecek.
Bu rakam 140 evin bulunduğu bir kasaba ya da mahallenin bir yıllık elektrik tüketimine eşdeğer olup bu istasyonlarda tüketilecek güneş enerjisinden üretilen elektrik ile aynı zamanda her yıl ortalama 1.280 ağaç kurtarılıyor, 196 tonluk karbon salınımını da önleniyor.” ifadeleri kullanıldı.
Sayısı 5‘e ulaşan güneş enerjili Petrol Ofisi istasyonları, elektrik ihtiyaçlarının tamamına yakınının güneş enerjisinden karşılanmasıyla birlikte üretilen fazla enerjiyi de şebekeye veriyor.
Akaryakıt İstasyonu (Benzin İstasyonu) Güneş Enerjisi İçin Neler Gerekiyor?
Akaryakıt istasyonu sahibiyseniz ve elektrik ihtiyacını güneş panelleri ile sağlamayı düşünüyorsanız ihtiyacınız olan bilgiler şöyledir.
- Akaryakıt istasyonu Çatı m2 alanı kaç metre
- Aylık elektrik tüketim bilgisi nedir? Kaç Kw?
- Elektrik faturası için ödenen rakam nedir?
- Gün içerisinde elektrik kullanımı hangi saatlerde yoğunlaşıyor. Gündüz mü? Akşam mı?
Bu bilgiler ile bize başvurabilirsiniz.
Akaryakıt İstasyonu (Benzin İstasyonu) Güneş Enerjisi Maliyeti Nedir?
Benzin istasyonları için kurulacak solar enerji elektrik üretim sistemi maliyeti kw basına yaklaşık 980 usd+ kdv civarı olacaktır. Maliyeti etkileyen etmenlerden biri de kurulumda gerekli olan güneş paneli konstrüksiyon maliyeti dir.
Örneğin Benzin istasyonu için 10 kw bir güneş enerji santrali kurmayı planlıyorsanız yaklaşık maliyeti 10700 usd + kdv olacaktır.
Akaryakıt İstasyonu (Benzin İstasyonu) Güneş Enerjisi Yatırım Maliyetini Kaç Yılda Amorti etmektedir?
Benzin istasyonları için kurulan güneş enerjisi santralleri yatırım maliyetini 5.5 -6 yılda amorti etmektedir. Bu süre içerisinde üretilen enerji istasyonda kullanılır. 25 yıl ekonomik ömrü olan güneş enerjisi santralleri gerikalan yıllarda tamamen size çalışmakta dır.
Akaryakıt İstasyonu (Benzin İstasyonu) Güneş Enerjisi Yatırımı Vergisel Boyutu Nedir?
Benzin İstasyonu Güneş Enerjisi Yatırımı vergisel boyutu vergi kanunlarına göre güneş enerjisi elektrik üretim sistemlerine yapılan yatırımlar işletmenin faaliyet giderleri arasında sayılır. Bu nedenle akaryakıt istasyonu çatısına işletme için güneş enerjisi elektrik üretim sistemi kurulması durumunda yapılan masraflar vergi kanunları gereği gider yazılabilmektedir.
Vergi kanunları çerçevesinde akaryakıt istasyonu için güneş enerjisi santrali demirbaş olarak kabul edilir. ve 10 yıl amortisman ayrılabilir.
POWER ENERJİ
0532 745 27 63
info@powerenerji.com