Bu yazımızda Eskişehir ve ilçeleri Alpu, Beylikova, Çifteler, Günyüzü, Han, İnönü, Mahmudiye, Mihalgazi, Mihalıççık, Odunpazarı, Sarıcakaya, Seyitgazi, Sivrihisar, Tepebaşı ilçeleri güneş enerjisi elektrik üretimi, güneş enerjili sulama sistemleri, güneş paneli fiyatları, rüzgar enerjisi elektrik üretimi, solar panel fiyatı, çatı üstü güneş enerji sistemleri hakkında bilgi verilecektir.
Türkiye Güneşlenme Potansiyeli Haritası
İçindekiler
Güneş enerjisi potansiyeli Avrupa’da İspanya’dan sonra en yüksek değere sahip olan Türkiye’nin yıllık ortalama güneş ışınımı 1311 kWh/m²yıl, ortalama yıllık güneşlenme süresi ise 2640 saattir. Bu rakam günlük 3,6 kWh/m² güce, günde yaklaşık 7,2 saat, toplamada ise 110 günlük bir güneşlenme süresine denk gelmektedir.
Güneşlenme potansiyeli haritası incelendiğinde Türkiye’nin, özellikle güney bölgeleri dünyanın güneşlenme kuşağı adı verilen kesimde bulunmasından dolayı, Türkiye’de güneşten elektrik üretmek için çok elverişlidir. Dünya’da özelliklede Avrupa’da bu enerji potansiyeline denk düzeyde veya üzerine çıkabilecek nadir bölgeler vardır. Türkiye’nin bir diğer avantajı da kurulum yapılabilecek geniş alanların bulunmasıdır. Türkiye’nin tüm bu özelliklerini değerlendirecek olursak, gerekli yatırımların yapılması takdirinde bu teknolojiden ne kadar fazla yararlanacağı ortadadır.
Eskişehir ili ve İlçeleri Güneşlenme Potansiyeli Haritası
Son zamanlarda Eskişehir ili ve ilçelerinde güneş enerjisi elektrik üretimi, güneş enerjili sulama sistemleri, Çatı Üstü güneş enerjisi elektrik üretimi talepleri gelmeye başladı. Bu nedenle Eskişehir ili ve ilçelerine ağırlık verme kararı aldık.
Eskişehir ili ve ilçeleri Güneş Enerjisi Elektrik Üretimi ( Off Grid Sistemler / Akülü)
Eskişehir ili ve ilçelerinde Elektrik enerjisi olmayan yerlerde Güneş Panelleri ile elektrik üretilmesi konusunda talepler alıyoruz.
ev tipi güneş enerjisi elektrik üretimi bağ evi, yazlık,500 watt,750 watt,1000 watt
Güneş Enerjisi Elektrik Üretimi Off grid sistemler (Akülü Sistemler): Güneş panelleri, batarya grupları ( aküler) ve inverterden oluşur. Güneş panelleri elektrik üretir, inverter (şarj kontrol ) sistemi ile üretilen elektrik bataryalara depalanır ve yine inverter ile 220 volta çevrilerek elektrikli ürünlerin çalışması sağlanır. Bu sistemlerde akü grubu ( Batarya) olduğu için gün içinde üretilen enerji bataryalara depolanır, gece elektrik tüketimi için bataryalarda depolanmış elektrik kullanılmaktadır.
Off Grid (Akülü) Güneş Enerjisi Elektrik Üretimi Sistemi Nelerden Oluşur ?
- Güneş Panelleri
- Akü (Batarya) Grupları
- Şarj Kontrol Ünitesi
- İnverter
Off Grid sistemi Elektrik Şebekesinin Hiç olmadığı yerlerde kurmanızı tavsiye ederiz. Örneğin;
- Bağ evleri
- Yayla evleri
- Bağ Evleri
- Çoban konakları ( Aydınlatma, süt sağım makinası kullanımı vs)
- Arıcılar ( Aydınlatma, bal süzme makinası kullanımı vs)
- Gezginler ( Kampçılar, Kamp alanları vs)
- Tarlada kalanlar ( Çardak, Baraka, Kulube vs)
- Dağda Hayvancılıkla uğraşanlar
- Karavanlar
- Tekneler
Farklı ihtiyaçlar için Güneş Enerjisi Elektrik Üretimi Paket Sistemler Hazırladık. Buradan ihtiyacınıza göre pakette yer alan ürünlerin içeriğini, hangi cihazları kullanabileceğinizi görebilirsiniz.
Örneğin; İhtiyacınız bağ evinde Aydınlatma, televizyon ve buzdolabını çalıştırılması ise buna uygun paketi seçebilirsiniz. ( Bağ evi Paketi)
Örneğin; İhtiyacınız çoban kulübesinde Aydınlatma, televizyon ve buzdolabını çalıştırılması bununla beraber süt sağım makinesi çalıştırması ise buna uygun paketi seçebilirsiniz. ( Yayla Evi Paketi)
İhtiyacınıza göre Off Grid (Akülü) Güneş Enerjisi Elektrik Üretim Sistemleri incelemek için tıklayınız. Güneş Enerjisi Elektrik Üretimi Paket Sistemler
Dilerseniz bizi arayarak Off Grid (Akülü) Güneş Enerjisi Elektrik Üretimi hakkında teknik bilgi alabilirsiniz.
Eskişehir ili ve ilçeleri Çatı Üstü Güneş Enerjisi Elektrik Üretimi Sistemleri
2018 yılı itibari ile Ev çatılarında, iş yerleri çatılarında, apartman çatılarında, fabrika çatılarında güneş enerjisinden elektrik üretilmesine onay verilmiştir. Bu sistemler elektrik şebekesi ile uyumlu çalışmaktadır.
çatı üstü güneş enerji sistemleri 3kw 5 kw 10 kw
Güneş Enerjisi Elektrik Üretimi On Grid Sistemler ( Şebekeye Bağlı): Güneş Panellerinin üretmiş olduğu elektrik on grid inverter aracılığı ile 220 volt ve 380 volta çevrilerek anlık elektrik ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Bu sistemlerde batarya (akü )bulunmaz. Güneş doğduğundan itibaren bu sistemler elektrik üretmeye başlar, güneşin batması ile elektrik üretilemediği için elektrik şebekesinden elektrik kullanmaya devam edersiniz.
Gün içinde Üretim fazlası elektriği, elektrik şebekesine ( Uludağ Elektrik, Aydem, Osmangazi Elektrik gibi ) elektrik dağıtım firmalarına satabilirisiniz. Bu sistemleri kurabilmeniz için ilinizdeki elektrik dağıtım firmaları ile anlaşma yapmanız gerekmektedir.
Bu sistemin mantığı şudur; Gün içinde güneş panelleri elektrik üretir, ürettiğiniz enerji evinizde, iş yerinizde, fabrikanızda kullanabilirsiniz. Üretim fazlası elektrik anlaşma yapmanız durumunda elektrik dağıtım kurumuna aktarırsınız, ay sonunda elektrik sayacınızı okumaya gelen personel sizin elektrik üretiminizi ve elektrik tüketiminizi tespit eder; elektrik üretiminiz fazla ise siz ilgili elektrik dağıtım kurumundan alacaklı olursunuz. Elektrik tüketiminiz fazla ise elektrik Tüketim değerinizden elektrik üretim değeri düşülür, aradaki fark tutarını ödersiniz.
2018 yılında yapılan düzenlemeye göre evler için maksimum 10 kW /h olacak şekilde Çatı üstü Güneş Enerjisi Elektrik Üretim sistemi kurulabilir. Elektrik faturanızda yer alan elektrik kullanımına göre dilerseniz 3 kW/h , 5 Kw/h veya 8 kw/h sistem kurmak için başvurabilirsiniz.
Kendi eviniz çatısında güneş enerjisinden elektrik üretip kullanmak ve satmak isterseniz çatı alanınızda kaç metre kare alan olması gerektiği, güneş enerjisi elektrik üretimi başvuruları nasıl yapılacağı hakkında bizden bilgi alabilirsiniz. Ayrıca evler için güneş enerjisi elektrik üretimi yapılması ve elektrik satışında KDV/katma değer vergisi ve Gelir Vergisi muhafiyeti bulunmaktadır. Dolayısı ile elektrik satışı ticari bir işlem olmasına rağmen bu vergiler tahsil edilmeyecektir.
İş yerleri ve fabrikalar çatı üstü güneş enerjisi elektrik üretimi konusunda sınırlama yoktur. Enerji ihtiyacınız için Çatı alanınızın uygunluğu dikkate alınarak çatı üstü güneş enerjisi elektrik üretim sistemi kurmak mümkündür. Ayrıca evler için çatı üstü güneş enerjisi elektrik üretimi 10 kW/h dan farklı olarak ayrı mevzuata sahiptir.
Çatı Üstü Güneş Enerji Sistemleri
- Güneş Panelleri
- On grid inverterler,
- Çift yönlü sayaçlar,
- Takip sisteminden oluşur.
Çatı Üstü Güneş Enerji Sistemleri Yatırımlarını kimler yapabilir?
- Evler ( Apartman çatıları, müstakil ev çatıları vs.) (Max 10 Kw/h)
- Okullar (Devlet, özel okullar vs)
- Üniversiteler
- Hastaneler
- Enerji Kooperatifleri
- İş yerleri
- Fabrikalar
- Besi Çiftlikleri
- Seralar ( Isıtma ve Sulama sistem ihtiyaçları)
Dilerseniz evinizdeki elektrik tüketimi için elektrik fatura bilgileriniz ile birlikte bize müracaat ederek Çatı üstü güneş enerji sistemleri için size teklif hazırlayabiliriz.
Eskişehir ili ve ilçeleri Güneş Enerjili Sulama Sistemleri
Güneş enerjili sulama sistemleri, elektrik enerjisinin olmadığı yerlerde jeneratör kullanımına karşı veya yüksek gelen elektrik faturalarına karşı alternatif bir yöntem olup güneş panellerinin ürettiği enerji ile pompaların – motorların çalıştırılmasıdır.
güneş enerjili sulama sistemleri 1hp,2hp,3hp,4hp,5.5hp
Güneş enerjili sulama sistemleri çalışma mantığı şudur; Güneş panelleri elektrik üretir, üretilen elektrik solar pompa sürücü inverteri aracılığı ile pompaların/motorların çalışma frekasına (Voltaj, watt tüketim değerlerine) çevrilir ve pompa/ motorlar çalışır. Güneş enerjili sulama sistemleri nde akü grubu (batarya) bulunmaz. Güneş doğduktan belli bir süre sonra güneş enerjili sulama sistemi çalışmaya başlar, güneş batımında elektrik üretemediği için sistem duracaktır. Güneş enerjili sulama sistemini Açık (Open) konumunda bırakırsanız ertesi gün siz arazinize gitmeseniz bile sistem güneş doğumundan belli bir süre sonra otomatik olarak çalışmaya başlayacaktır.
Güneş enerjili sulama sistemlerinde 1 hp (beygir) pompalar ile 150 hp (beygir) pompalara kadar tüm pompa ve motorlar çalıştırılabilmektedir.
Güneş enerjili sulama sistemleri, nisan, mayıs, haziran dönemlerinde günlük ortalama 10 saat kullanım imkanına sahipken temmuz, ağustos aylarında ise ilinizin güneşlenme durumuna göre 11 saate kadar kullanma imkanına sahiptir.
Güneş enerjili sulama sistemlerini jenaratö ve şebeke elektriği ile kıyasladığınızda daha karlı olduğunu göreceksiniz. Güneş enerjili sulama sistemleri sürekli kullanılması durumunda yatırım maliyeti 3,5 yılda amorti etmektedir. Üstelik bu Güneş enerjili sulama sisteminin ekonomik ömrü 20 yıldır.
dalgıç pompa fiyatları, solar pompa,1hp,2hp,3hp,4hp,5,5hp
Güneş enerjili sulama sistemleri ile salma sulama, damlama sulama ve yağmurlama sulama yapmak mümkündür. Mevcut pompanızı değiştirmeksizin güneş enerjili sulama sistemlerine dönüştürülebilmektedir.
Güneş enerjili sulama sistemlerine zamanlayıcı bağlanabilmektedir. Sizin belirleyeceğiniz zaman dilimlerinde çalıştırılması mümkündür. Bu sayede günün istediğiniz saatlerinde güneş enerjili sulama sistem otomatik açılıp-kapanacaktır.
Güneş Enerjili Sulama Sistemleri
- Güneş Panelleri
- Solar Pompa Sürücü
- Pompa/motordan oluşur.
Not: Bu sistemlerde batarya / akü kullanılmaz.
Güneş Enerjili Sulama Sistemleri Nerelerde Kullanılır?
- Tarımsal sulamalar ( Buğday, arpa vs)
- Hayvancılıkta Sulama Sistemleri
- Meyve Ağaçları Sulama
- Ceviz Ağacı Sulama,
- Badem Ağacı Sulama
- İncir Ağacı Sulama
- Yonca Sulama
- Silajlık Mısır Sulama
- Kayısı Ağacı Sulama
- Pamuk Sulamaları
- Çeltik (Pirinç ) Sulama
- Zeytin Ağacı Sulama
- Üzüm Bağları
Güneş Enerjili Sulama Sistemleri Nerelerden Su Temin Edebilirsiniz?
- Sondaj Kuyuları
- Keson Kuyular
- Sulama Kanalları
- Göletler
- Barajlar
- Akarsular (dere, ırmak, çay vs)
- Havuzla
Mevcut Pompanızı güneş enerjili sulama sisteme dönüştürülebilir. Pompanız/motorunuz yok ise şu bilgilere cevap vermelisiniz.
- Suyun alınacağı derinlik kaç metre?
- Suyu basılacağı yükseklik kaç metre?
- Su aktarılmak istenen noktaya saatte kaç ton su talep ediliyor? Günde kaç ton su talep ediliyor.