Bu yazımızda Güneş Enerjili Kamera lar yani elektrik enerjisinin olmadığı yerlerde (Tarla vs) Güneş Enerjisi İle Çalışan Solar Güvenlik Kamerası sistemi, gece görüşlü kameralar veya caydırıcı kamera çalıştırma hakkında olacaktır.
Güneş Enerjili Kameralar, Güneş Panellerinin ürettiği enerji (elektrik) şarj kontrol ünitesi yardımıyla bataryada depolanır, bataryada depolanan elektrik Güvenlik Kamerasının çalışması için kullanılır. Gece saatlerinde güneş ışığı olmadığı için batarya kapasitesi Güvenlik Kamerası tüketimi dikkate alınarak seçilmektedir.
Örneğin Gece 8 saat çalışmalı veya gece 10 saat çalışmalı veyahut tüm gece gündüz çalışmalı gibi tercihler müşterilerimizin talebi doğrultusunda hazırlanmaktadır.
güneş enerjili kamera güneş paneli ile çalışan kamera güvenlik sistemi
Güneş enerjili kablosuz güvenlik kameraları, izleme alanı içinde elektrik bulunmadığında ya da kamera pillerini değiştirme ve şarj etme zorunluluğundan kurtulmak için enerji ihtiyacına pratik çözümler sunabilir.
Güneş enerjisiyle çalışan Wi-Fi güvenlik kamerası nasıl seçilir?
Tahmin edebileceğiniz gibi güneş enerjili bir güvenlik kamerası güneş ışığını toplamak ve daha sonra dahili pillerini şarj etmek için bir güneş paneli kullanacaktır. Bu durumda genellikle, iki seçeneğiniz olacaktır:
1- Wi-Fi kamera ve güneş paneli – Ek bir aksesuar olarak bir güneş paneli ve bir USB kablosuyla, güvenlik kamerasına güç sağlamak için bir seçenek elde edebilirsiniz.
2- Entegre güneş enerjili Wi-Fi güvenlik kamerası – Bu tür bir kamerada güneş paneli kameraya yerleştirilmiştir ve bu nedenle daha hacimli ve daha göz önünde olacaktır.
IP65- Hava koşullarına mukavemet
Güneş enerjili güvenlik kamerası yerleştirmeyi planladığınız her yerde, kameranızı yalnızca güneşe değil, aynı zamanda yağmur, kar ve diğer olumsuz hava koşullarına da maruz bıraktığınızı unutmayın. Bu yüzden, güneş panelinin ve güvenlik kamerasının IP65 (ve üzeri) derecelendirmesiyle hava şartlarına dayanıklı olduğundan ve USB kablo bağlantı noktalarının iyi korunmuş olduğundan emin olun.
Bununla birlikte, bölgenizde yoğun kar yağışı bekleniyorsa, paneldeki kar örtüsü güneş ışığını engelleyeceğinden ve şarj verimliliğini önemli ölçüde düşüreceğinden güneş enerjisini B planı olarak düşünün. Ayrıca panelin çalışma sıcaklığını da kontrol etmeyi unutmayın. Çünkü güneş panelini genellikle donma sıcaklığının altındaki sıcaklıklarda şarj etmek çok zor olacaktır.
Hırsızlığa ve vandalizme karşı koruma
Güneş enerjisiyle çalışan kablosuz güvenlik kameralarınızı vandalizmden uzak tutmak için hangi güç kaynağıyla çalıştığına bakılmaksızın kamerayı iyi bir şekilde sabitlemeniz gerekir. Bununla birlikte Wi-Fi kamerayı gizlemek isteyebilirsiniz. Kamerayı çalıların veya diğer bitkilerin yakınına yerleştirin. Böylece pek fark edilmeyecektir.
HD görüntü ve çift yönlü ses
Kablosuz, güneş enerjili güvenlik kameraları aşağıdaki özellikleriyle daha akıllı olabilir ve video izleme için her ihtiyacınızı karşılar.
HD ve gece görüşlü Wi-Fi güneş enerjili ev kameraları Plakaları ve insanları gece gündüz belirlemek için, 1080p (veya daha fazla) çözünürlük ve IR gece görüşlü bir güvenlik kamerasına ihtiyacınız olabilir.
Geniş açılı modeller
Şantiyeler ve çiftlikler gibi açık ve geniş alanlar için alanın tamamını kapsayacak şekilde geniş görüş açısına sahip kameraları seçmeniz veya DVR / NVR ile güneş enerjili bir kamera sistemi kurmanız önerilir.
H.264 video sıkıştırma
Bir güvenlik kamera sistemi düşünülürken, bant genişliği ve depolama tüketimi çok önemlidir. Bu durumda ağ dostu H.264 güneş IP kamerası daha en iyi seçimi olacaktır.
Güneş panelli Wi-Fi Kameralar İçin 3 İpucu
Güneş enerjisi birçok faktöre bağlı olmasına ve bir dereceye kadar kontrol edilemez olmasına rağmen, evde ve işyerinizde güneş enerjili kablosuz güvenlik kameralarınızdan en iyi şekilde yararlanmak için kullanabileceğiniz bazı pratik yöntemlerden faydalanabilirsiniz.
1- Kamerayı kurarken gün boyunca güneş ışığı alan, tavan, duvar, çit vb. gibi bir yer seçin.
2- Optimal güneşe seviyesini elde etmek için güneş panellerini kuzey yarımkürede güneye, güney yarım kürede ise kuzeye bakacak şekilde monte edin.
3- Tozların güneş enerjisi toplamayı etkilemediğinden emin olmak için güneş panelini düzenli olarak temizleyin.