Güneş Enerjisi ile Çalışan Su Pompası, Güneş panelleri kullanılarak güneş enerjisinden elektrik üretilmesini bu sayede tarımsal amaçlı sulama pompalarını bu üretilen yenilenebilir enerji ile çalıştırılmasını ifade eder.
Artan Mazot Maliyetleri ve Yüksek gelen Elektrik Faturaları üreticileri Güneş Enerjili Tarımsal Sulama Sistemlerine yöneltti. Bu nedenle üreticiler, daha az maliyetli olduğu ve sadece kurulum maliyeti ile 25 Yıl Ekonomik Ömre sahip olduğu için Güneş Paneli ile çalışan Güneş Enerjili Sulama Sistemleri Kurmaya başladılar.
Güneş Enerjili Tarımsal Sulama Sisteminize Talibiz. 400 üzerinde Referansımız ve 11 yıllık tecrübemiz ile projelerinizi gerçekleştiriyoruz.
Güneş Enerjili Sulama Sistemleri hakkında bilgilendirme için videomuzu izleyebilirsiniz. Sistem içeriğinin nelerden oluştuğunu sayfamızda bulabilirsiniz. Ayrıca daha önce kurulum yaptığımız sistemlerin görsellerini de sayfamızda incelemenizi tavsiye ederiz.
Güneş Enerjisi ile Çalışan Su Pompası güneş enerjisinin en verimli ve anlamlı kullanıldığı alanlardandır. Kuyuların ve diğer su kaynaklarının merkezlere uzak, kırsal bölgelerde bulundukları düşünülürse, geleneksel enerji kaynaklarını kullanmanın ya oldukça uzun kablolama ya da sahada benzinli jeneratör kullanımını gerektireceği bilinmektedir.
Güneş Enerjisi ile Çalışan Su Pompası
Güneş Enerjisi ile Çalışan Su Pompası
İçindekiler
Güneş Enerjisi ile Çalışan Su Pompası hem pahalı ekipman ve bakım, hem de sürekli artan yakıt maliyetleri içermekte olduklarından, güneş enerjisi genellikle hem daha ekonomik hem de daha verimli sonuçlar vermektedir.
Fiyat Teklif Talebi İçin Bilinmesi Gerekenler
- Kuyu / su derinliği kaç metre
- Günlük su ihtiyacı kaç m3
Size gereken doğru pompa sistemini önerebilmemiz için, aşağıdaki bilgileri derledikten sonra, lütfen bizimle temasa geçmekten çekinmeyiniz:
1. Sistemin kurulacağı şehir
2. Suyun çıkarılacağı derinlik ve varsa kot farkı, depo yüksekliği
3. Su taşınacak ise, kuyu ile mesafe
4. Günlük istenen su miktarı (ton, m3 veya litre cinsinden). Bu bilgi son derece önemli olup, sistemin maliyetini direkt etkileyen bir faktördür.
5. Kullandığınız pompa günde kaç saat / haftada kaç gün çalışmalı?
6. Su, kuyudan sonra en fazla kaç metre ileriye basılıyor ?
7. Kuyu ile suyun basıldığı yer arasında kot farkı var mı?
8. Depolama yapılabilir mi ? Depo varsa kaç metre yükseklikte ?
9. Damla sulama yapılıyorsa kaç bar basınç gerekli?
10. Su ihtiyacı yaz-kış mı yoksa sadece yaz döneminde midir?
Şebeke hatlarından uzak yerlerde kalan tarımsal arazilerin elektrik ihtiyacının karşılanması için en uygun çözüm güneş enerjili sulama sistemlerdir. Düzenli sulama tarımsal arazilerde en önemli konulardan biridir.
Gerekli ve yeterli sulama yapılmazsa ürün tamamen kaybedilip, işçilik ve yatırım maliyetinin tümü kaybedilebilir.
Güneş Enerjisi ile Çalışan Su Pompası İle Tarla Sulama
Güneş Enerjisi ile Çalışan Su Pompası Sulama işlemi genellikle yer altı su kaynaklarına sondaj yöntemiyle ulaşılarak yapılır. Açılan kuyuya sarkıtılan sulama pompaları vasıtasıyla su yer altından veya kuyudan çekilerek sulama kanallarına ulaştırılır.
Tarımsal sulamada güneş enerjisi sistemi mevcut olan AC pompanın off grid sistem ile beslenmesi ya da akü ve inverter kullanımı gerektirmeyen DC solar pompa sistemi kurulması şeklinde iki farklı tasarımla kullanılabilir. Verimli ve etkin olan çözüm DC solar pompa kurulumu yapılıp, ihtiyaç olan suyun depo ya da havuzdan karşılanması şeklindedir.
Sadece Kurulum Maliyeti vardır. Extra bir bakım maliyeti yoktur. Mazot maliyeti ve Elektrik faturası gibi sürekli sürekli maliyet çıkarmaz.
– Doğru ürünler ile iyi bir sistem kurmanız durumunda 25 Yıl Ekonomik Ömre Sahiptir.
– Türkiye iklimi ve enerji maliyetleri dikkate alındığında yatırım maliyetini 4,5 – 5 yılda çıkarmaktadır. Sistem maliyetini 5 yılda amorti eder.
– Sulama Dönemleri olan Nisan – Eylül Ayları arasında her gün kullanabilirsiniz. Sistemlerimiz, bulutlu havalarda dahi çalışmaktadır.
– Türkiye Coğrafi şartları düşünüldüğünde Günlük Kesintisiz olarak 9 saat kullanabilirsiniz.
– Mevcutta bir pompanız var ise başka bir işleme/maliyete gerek olmaksızın güneş enerjili sulama sistemine dönüştürülebilir.
– Güneş Enerjili Sulama Sistemleri Kurulumunda kullanılan Güneş Panelleri için 10 Yıl Verimlilik Garantisi Veriyoruz. Ayrıca Kurulumunu yaptığımız sistemler için 2 YIL Servis Garantisi Sunuyoruz.
– Sürekli artan akaryakıt maliyetleri ve yüksek gelen elektrik faturaları göz önüne alındığında neden daha fazla para harcayasınız ki?
Power Enerji olarak Ziraat Bankası ile anlaşmamız bulunmaktadır. Güneş enerjili sulama projenizi Ziraat Bankası Faizsiz Kredisi ile kurmanız mümkündür. 5 yıl faizsiz, 2 yıl ötelemeli sübvansiyonlu kredi için istenen belgeler şöyledir,
– Kuyu Ruhsatı – Kullanma Belgesi
– ÇKS Çiftçi Kayıt Belgesi
– Su analizi , toprak analizi
– Yerli Belgesi
– Proforma Fatura (Firmamızca Verilir)
Yetkili Ziraat Mühendisince hazırlanan Güneş Enerjili Sulama Projesi
Güneş Enerjisi ile elektrik üretimi nasıl yapılır? Bilgi verir misiniz?
Saatte 20ton su kuyu derinliği 13mt sulanacak alAan 16dekar düz kot 0