Güneş Enerjisi Tarla Sulama Sistemleri yani güneş paneli kullanarak üretilen elektrik ile dalgıç pompa çalıştırılması ve sulama sezonu dışında güneş enerjisi ile üretilen elektriğin, elektrik dağıtım kurumuna (Devlete) satışı hakkındadır.
Artan mazot maliyetleri ve son zamlardan sonra yüksek gelmeye başlayan elektrik faturaları nedeniyle Tarımsal Sulamada Güneş Paneli kullanımı yaygınlaşmaya başladı. Çünkü, Güneş Enerjisi Tarla Sulama Sistemleri bir defa kurulum maliyetine 25 yıl ekonomik ömre sahip bir yatırımdır.
Güneş Enerjili Sulama Sistemleri Kurulumu Fiyatları https://satis.powerenerji.com/Gunes-Enerjili-Sulama-Sistemleri
Üreticiler, 5.5 yıl gibi bir amortisman süresine sahip Güneş Enerjili Sulama Sistemleri’ni kurmaya başlaması ile Türkiye’de yaklaşık 6 ay süren sulama sezonlarında güneş enerjisinden yararlanmaktadırlar. Bu sayede sabah 08.00 ile akşam 18.00 saatleri arası pompalar güneş enerjisi ile çalışmaktadır.
Güneş Enerjili Sulama Sistemleri Fiyatları https://satis.powerenerji.com/Gunes-Enerjili-Sulama-Sistemleri
Güneş Enerjili Sulama Sistemi Kurulum videomuzu izleyebilirsiniz. Yotube: https://www.youtube.com/watch?v=EmR4SyAw_As
Güneş Enerjisi Tarla Sulama Sistemleri ve Üretim Fazlası Elektrik Satışı
İçindekiler
Güneş Enerjili Sulama Sistemleri kurulumları yaygınlaşmaya başladıkça üreticiler 6 ay süren sulama sezonu sonrasında güneş panelleri’nin ürettiği enerjiyi elektrik dağıtım kurumuna satmayı hedeflemektedir.
Bu sayede güneş panellerinin ürettiği enerjiyi sulama sezonunda pompaları çalıştırmak amacıyla, sulama sezonu dışında üretilen elektriği elektrik şebekesine satarak tüm yıl boyunca Güneş panellerini faal olarak kullanmak istemektedirler.
Güneş Enerjisi Tarla Sulama Sistemleri Kurulumu Üretim Fazlası Elektrik Satışı https://satis.powerenerji.com/Gunes-Enerjili-Sulama-Sistemleri
12 Mayıs 2019 Tarihinde yayınlanan yönetmelik ile Güneş Enerjili Sulama Sistemlerinde üretim fazlası elektriğin gerekli anlaşmalar ve yasal izinler alınması durumunda elektrik dağıtım kurumuna satışının yolu açılmıştır.
Güneş Enerjisi Tarla Sulama Sistemleri Nedir?
Güneş Enerjisi Tarla Sulama Sistemleri, güneş panelleri kullanılarak üretilen elektrik ile Dalgıç pompaların çalıştırılmasına verilen isimdir. Yani solar panel ile elektrik üretimi yapılarak pomparın ihtiyacı olan güç miktarı paneller tarafından sağlanır.
Bu sayede pompalar hergün, sabah 08.00 ile akşam 18.00 arası kesintisiz olarak çalıştırabilirsiniz.
1 Hp (Beygir) ile 150 Hp (Beygir) tüm pompalar güneş paneli ile üretilen enerji ile çalışmaktadır. Bu sayede mevcut pompalar güneş enerjili sulama sistemine dönüştürülebilmektedir.
Güneş Enerjili Sulama Sistemi Faydaları Nelerdir?
Güneş Enerjili Sulama Sistemleri, elektrik maliyetleri ve mazot maliyetleri ile kıyaslandığında uzun dönemde çok karlı yatırımlardır. Çünkü 25 yıllık ekonomik ömrü olan sistem tüm maliyetini 5.5 yıl gibi kısa bir sürede çıkarmaktadır.
Güneş Enerjisi Sulama Sistemi Fiyatı
Güneş Enerjisi Tarla Sulama Sistemi Faydaları
– Sadece Kurulum Maliyeti vardır. Extra bir bakım maliyeti yoktur. Mazot maliyeti ve Elektrik faturası gibi sürekli sürekli maliyet çıkarmaz.
– Doğru ürünler ile iyi bir sistem kurmanız durumunda 25 Yıl Ekonomik Ömre Sahiptir.
– Türkiye iklimi ve enerji maliyetleri dikkate alındığında yatırım maliyetini 4,5 – 5 yılda çıkarmaktadır. Sistem maliyetini 5 yılda amorti eder.
– Sulama Dönemleri olan Nisan – Eylül Ayları arasında her gün kullanabilirsiniz. Sistemlerimiz, bulutlu havalarda dahi çalışmaktadır.
– Türkiye Coğrafi şartları düşünüldüğünde Günlük Kesintisiz olarak 9 saat kullanabilirsiniz.
– Mevcutta bir pompanız var ise başka bir işleme/maliyete gerek olmaksızın güneş enerjili sulama sistemine dönüştürülebilir.
– Güneş Enerjili Sulama Sistemleri Kurulumunda kullanılan Güneş Panelleri için 10 Yıl Verimlilik Garantisi Veriyoruz. Ayrıca Kurulumunu yaptığımız sistemler için 2 YIL Servis Garantisi Sunuyoruz.
– Sürekli artan akaryakıt maliyetleri ve yüksek gelen elektrik faturaları göz önüne alındığında neden daha fazla para harcayasınız ki?
Güneş Enerjisi Sulama Pompası
Güneş Enerjili Sulama Sistemi Fiyatı / Maliyeti Nedir?
Güneş Enerjili Sulama Sistemi Maliyeti her pompaya göre farklı maliyet çıkmaktadır. Çünkü her pompanın ihtiyacı olan güç miktarına göre güneş paneli kullanılır. Örneğin;
10 Hp pompa için 42 adet güneş paneli kullanılması gerekiyor.
40 Hp pompa için ise 180 adet güneş paneli kullanılması gerekmektedir.
Bu nedenle Pompaya ait Hp ( Beygir Gücü) değerini bildirmeniz durumunda size fiyat teklifi sunabiliriz.
Güncel Güneş enerjili sulama sistemleri fiyatları için e-mağazamızı ziyaret edebilirsiniz.
Güneş Enerjili Sulama Sistemleri Fiyatları https://satis.powerenerji.com/Gunes-Enerjili-Sulama-Sistemleri
Güneş Enerjili Sulama Sistemlerinde Hangi Pompalar Kullanılır?
Güneş Enerjili Sulama Sistemleri ile normal elektrik enerjisi ile çalışan veya jeneratör ile çalıştırdığınız tüm pompalar çalıştırılabilmektedir. Kısacası 1 Hp ( Beygir) pompalar ile 150 Hp (Beygir) pompalar arası tüm pompalar güneş paneli ile çalıştırılabiliyor.
Güneş Enerjili Sulama Sistemlerinde Kullanılan Ürünler
- Güneş Paneli
- Solar Pompa Sürücü İnvereteri
- Güneş Paneli Konstrüksiyonu
- Kontrol Panasu
- Solar Kablo ve Konnectörler
Güneş Enerjisi ile sulama yapmak amacıyla Ac pompalar (220 volt veya 380 volt Alternatif Akım Pompları) kullanıldığı gibi Dc Solar Pompalar da kullanılmaktadır.
Eğer elektrik enerjisi ile veya jeneratör ile kullandığınız bir pompa var ise Güneş Panelleri ile mevcut pompanızı çalıştırabilirsiniz.
Güneş Enerjili Sulama Sistemi Kimler Kurabilir?
Güneş Enerjili Sulama Sistemleri, sulama amacıyla tüm üreticiler bu sistemlerimizden yararlanabilir. İster küçük projeler olsun isterse büyük sulama sistemleri projeleri , tüm pompalar güneş enerjisi paneli ile çalıştırılabilmektedir.
- Sulama Kooperatifleri
- Sulama Birlikleri
- Tarımsal Kooperatifler
- Çiftçiler
- Köy Muhtarlıkları Köy İçme Suları
Güneş Enerjili Sulama Sistemleri Nerelerde Kullanılır?
- Tarımsal sulamalar ( Buğday, arpa vs)
- Hayvancılıkta Sulama Sistemleri
- Meyve Ağaçları Sulama
- Seralarda Sulama
- Ceviz Ağacı Sulama,
- Badem Ağacı Sulama
- İncir Ağacı Sulama
- Yonca Sulama
- Silajlık Mısır Sulama
- Kayısı Ağacı Sulama
- Pamuk Sulamaları
- Çeltik (Pirinç ) Sulama
- Zeytin Ağacı Sulama
- Üzüm Bağları
Güneş Enerjili Sulama Sistemleri ile Nerelerden Su Temin Edebilirsiniz?
- Sondaj Kuyuları
- Keson Kuyular
- Sulama Kanalları
- Göletler
- Barajlar
- Akarsular (dere, ırmak, çay vs)
- Havuzlar
Mevcut Pompanızı güneş enerjili sulama sisteme dönüştürülebilir. Pompanız/motorunuz yok ise şu bilgilere cevap vermelisiniz.
- Suyun alınacağı derinlik kaç metre?
- Suyu basılacağı yükseklik kaç metre?
- Su aktarılmak istenen noktaya saatte kaç ton su talep ediliyor? Günde kaç ton su talep ediliyor.
Güneş Enerjili Sulama Sistemleri Devlet Desteği
Güneş Enerjili Sulama Sistemleri için Devlet Hibesi veya Devlet Teşvikleri her yıl Şubat ayında Tarım Bakanlığınca ilan edilmektedir. Güneş Enerjili Sulama Sistemi için % 50 hibe imkanından yararlanabilirsiniz.
Tarım Bakanlığının ilanı ile güneş enerjisi ile sulama pompaları çalıştırmak amacıyla proje uzmanlarına tarımsal sulama projesi hazırlatmanız gerekmektedir. Sulama Projeniz kapsamında Tarım Bakanlığına başvurabilir, hibe almaya hak kazanabilirsiniz.
2019 yılı için Başvuru Bilgilerini İncelemek isterseniz yazımız aşağıdadır.
Güneş Enerjili Sulama Banka Kredileri
Ziraat Bankası Güneş Enerjili Sulama Sistemleri için sübvansiyonlu kredi imkanı sunmaktadır.
Güneş Enerjili Sulama Kredisi şartları; Kdv dahil tüm sistem maliyetinin % 75 için 5 yıl vadeli olacak şekilde yıllık %5.5 ile Güneş Paneli Sulama Kredisi kullanabilirsiniz.
Güneş Enerjili Sulama Kredisi Kullanmak için;
Firmamızdan Alacağınız Güneş Enerjili Sulama Sistemi Proforma Faturası
Kuyu Sondaj ruhsatı
Çiftçi Kayıt Belgesi
Ziraat Bankası Güneş Enerjili Sulama Sistemleri Kredisi
Ziraat Bankası Güneş Enerjili Sulama Sistemleri Kredisi
Güneş Enerjili Sulama ve Üretim Fazlası Elektrik Satışı
Güneş Enerjili Sulama Sistemleri’nin asıl amacı artan mazot maliyeti ve son zamlardan sonra yüksek gelemeye başlayan elektrik faturalarına çözüm olarak sulama pomparını çalıştırması dır.
Ülkemizde tarımsal sulama sezonu Nisan ayında başlar ve Ekim ayına kadar devam eder. Bu neden güneş enerjisi panelinin ürettiği enerji ile pompalar bu dönemlerde her gün sabah 08.00 ile akşam 18.00 arası çalışmaktadır.
1 Hp (Beygir Pompa) Güneş Enerjili Tarımsal Sulama Sistemi Maliyeti
Tarımsal sulama sezonu 6 (altı) ay civarı sürmektedir. Geri kalan aylarda pompalar çalışmadığı için Güneş Enerjisi Panelleri atıl bir vaziyette durmaktadır.
Güneş Enerjili Sulama projelerinde kullanılan pompaların güç miktarına göre panel sayısı kullanıldığından dolayı bazı projelerde yüzlerce panel sulama sezonu bitiminde bir sonraki sulama sezonuna kadar atıl vaziyette beklemektedir.
Örneğin; Pompaların Güçlerine Göre Gerekli Güneş Paneli Sayısı
10 Hp 7.5 Kw Pompa için 42 Adet Güneş Paneli
15 Hp 11 Kw Pompa için 63 Adet Güneş Paneli
20 Hp 15 Kw Pompa için 84 Adet Güneş Paneli
25 Hp 18 Kw Pompa için 110 Adet Güneş Paneli
30 Hp 22.5 Kw Pompa için 130 Adet Güneş Paneli
40 Hp 30 Kw Pompa için 180 Adet Güneş Paneli
50 Hp 37.5 Kw Pompa için 220 Adet Güneş Paneli
75 Hp 55 Kw Pompa için 360 Adet Güneş Paneli
100 Hp 75 Kw Pompa için 420 Adet Güneş Paneli
Kullanmak gerekiyor.
Dolayısı ile 12 ayda (1 Yılda) sadece 6 ay pompanın çalışması için kullanılan güneş panellerinin sulama sezonu haricinde de üretmiş olduğu enerjiyi elektrik dağıtım kurumuna satmaları ve gelir elde etmeleri gerekmektedir.
12 Mayıs 2019 tarihinde yayınlanan yönetmelik ile Güneş Enerjili Sulama Sistemleri’nde üretim fazlası elektriğin satışının yolu açılmıştır. Ancak 12 Mayıs 2019 tarihinden sonra Güneş enerjisi sulama sistemleri, üretim fazlası elektrik satışı ve sulama sezonu sonrası elektrik satışı bürokratik nedenlerden dolayı henüz gerçekleşememiştir.
Siz bu yazımızı okurken, bizler farklı diyarlarda susuz toprakları su ile buluşturuyor olacağız.
POWER ENERJİ
info@powerenerji.com
Tel & Whatsapp: 0532 745 27 63
11 dönüm narenciye bahçem var. Bahçeyi yanındaki kanaldan su motoru çalıştırarak damlamaya vererek suluyorum. Güneş paneli sistemi kurduracak olsam maliyeti ne olur.