Güneş Paneli ne İşe Yarar

Güneş Paneli ne İşe Yarar nerelerde kullanılır? Solar enerji paneli faydaları nelerdir? Evler için, fabrikalar buzhaneşer için güneş enerjisi elektrik üretim sistemleri hakkında bilgi bulabilirsiniz.

Güneş Paneli ne İşe Yarar

Paylaş

Güneş Enerjili Pompa

Güneş Paneli ne İşe Yarar ? Güneş paneli nedir? Güneş enerjisi paneli nerelerde kullanılır? Yenilenebilir enerji kaynakları güneş enerjisi projeleri solar panel hakkında bilgi bulabileceğiniz yazımız yayında.

Güneş paneli, üzerine gelen güneş ışığını emmeye yarayan solar hücrelerden oluşur. Bir güneş panelinin verimi, kullanıldığı hücrenin güneş ışığını elektriğe dönüştürme oranı ile belirlenir.

Güneş Paneli Fiyatları  + Güneş Paneli Fiyatları

Güneş Paneli Verimliliği nedir? Bir güneş paneli yüzey alanına düşen ışınımın yüzdesel olarak ne kadarlık bir kısmının elektrik enerjisine çevrilebildiğini belirtir. Örneğin Polikristal güneş paneli verimlilikleri % 22 seviyelerinde iken Monokristal güneş paneli verimlilik % 26 seviyelerindedir.

Güneş Paneli ne İşe Yarar

Güneş Paneli ne İşe Yarar

Güneş Paneli ne İşe Yarar

İçindekiler

Güneş Paneli ne İşe Yarar ? Güneş paneli; güneş ışığında yer alan foton adındaki enerji parçacıklarını toplayarak elektrik enerjisi üreten cihazların genel ismidir. Özetle Güneş panelleri güneş ışığından elektrik üretmeye yarar.

Power Enerji Güneş Enerjili Sulama Sistemleri

Silikon bazlı güneş hücrelerini kullanarak güneş ışığını doğrudan elektriğe dönüştürebiliriz. Her gün ışık, güneş panellerine fotonlarla (güneş ışığı parçacıkları) çarpar. Güneş paneli bu fotonları doğru akım (“DC”) elektronlarına dönüştürür.

Güneş Paneli ne İşe Yarar

Elektronlar güneş panelinden ve bir invertöre ve diğer elektrikli güvenlik cihazlarına akar. Evirici, “DC” gücünü alternatif akıma veya “AC” akıma dönüştürür.  Yani şebeke elektriğine. Bu sayede, televizyon, bilgisayar gibi elektrikli cihazları çalıştırabiliyoruz.

Güneş panellerinin elektrik üretimi için akışını şu şekilde özetleyebiliriz;

İnverter Fiyatları + İnverter Fiyatları
  1. Fotovoltaik güneş panelleri güneş ışığını emer – Her güneş panelinde fotovoltaik (PV) hücreler bulunur. PV hücreleri ışığı (fotonları) alır ve ışığı elektrik enerjisine dönüştürür. Güneş ışığı güneş paneline çarptığında, doğru akım (DC) elektrik üreterek PV hücreleri çalışmaya başlar.
  2. DC elektriği kendi başına güç veremez. Diğer güneş enerjisi ekipmanlarının bulunduğu yere, eviricilere yani inverterlere iletilir.
  3. Güneş ışınları silikon hücreyle etkileşime geçtiğinde, elektronlar hareket etmeye başlar.
  4. Elektronların taşınması, düğümler tarafından yakalanır ve paneldeki kablolarda elektrik akımı akışını başlatır.
  5. Solar kablolar doğru akım (DC) elektriğini, alternatif akım (AC) elektriğine dönüştürülmek üzere bir solar invertere iletir.

 Güneş Paneli Faydaları

  • Sera gazı salınımı yapmaz güneş panelleri kurulumu ile sera gazı salınımı engellenmiş olur.
  • İlk kurulum anından itibaren bedavaya elektrik üretimi sağlar. size elektrik faturası göndermez
  • Dağıtık enerji sistemleri sayesinde hat maliyetlerinim düşmesi. evinizin çatısında kendi elektriğinizi üretebilirsiniz.
  • Şebekeden bağımsız elektrik üretimi imkânı çatı tipi güneş enerjisi veya tarımsal amaçlı güneş enerjili sulama sistemleri ile kendi elektriğinizi kendiniz üretebilirsiniz.
  • Güneş endüstrisi ve yeni iş imkanları güneş paneli kurulumu yaparak enerji sektörüne iş imkanı sağlamış olursunuz
  • Güneş fosil yakıtlara nazaran tükenmeyen bir enerji kaynağı sağlıyor mazot benzin gibi akar yakıt ürünleri daha az kullanılıyor.
  • Güneş enerjisi teknolojilerinin önü çok açık, gelişime müsait enerji firmaları daha az alanda daha verimli güneş panelleri üretmeyi hedefliyor
  • Dünyanın her yerinde elde edilebilir bugun kutuplarda dahi güneş paneli ile elektrik üretmek mümkündür.
  • İşyerinizi veya evinizin değeri arttırır 25 yıllık bir yatırım olduğu için güneş paneli kurulumu mülklerinize değer katar.

Güneş Paneli Çeşitleri Nelerdir?

Güneş panelleri iki farklı hücre tipine göre sınıflandırılır. Bunlardan birincisi polikristal güneş panelleri, diğeri ise monokristal solar hücre yapılı güneş panelleridir. Günümüzde yaygın olarak polikristal hücreli güneş panelleri üretilmektedir. 

POLİKRİSTAL GÜNEŞ PANELLERİ

POLİKRİSTAL GÜNEŞ PANELLERİ

Polikristal Güneş Panelleri

Polikristal paneller, monokristal güneş panellerine göre potada çekme prosesi işlemi gerektirmediğinden daha uygun maliyetlidir. Polikristal güneş panellerinde silikon ham haldeyken eritilir ve kare hücre haline getirilir. Böylece polikristal solar hücre yapılı güneş panelinin üretim maliyeti, monokristal hücre yapısına göre daha uygundur.

Polikristal güneş panelleri, düşük maliyetli olduğundan daha yaygın üretime sahiptir.  Fakat polikristal güneş panellerinin verimliliği, monokristal ile kıyaslandığında daha düşüktür.  Polikristal güneş panellerinin verimliliği genellikle 19-13 oranındadır.

Monokristal Güneş Panelleri

Monokirtsla güneş paneli hücreleri Yüksek dereceli silikondan yapılmıştır ve  bundan dolayı monokristal yapılı paneller yüksek verimlilikle çalışırlar. Monokristal güneş panellerinde performans oranları 20-26 oranındadır.

Jel Akü Fiyatları + Jel Akü Fiyatları

Monokristal güneş panelleri daha verimli olduğundan sıklıkla uzay istasyonlarında, uydularda da ve ileri teknoloji ürünlerinde kullanılır.  Monokristal solar panelin en büyük dezavantajı daha pahalı olmasıdır.

POWER ENERJİ

 

Şarj Kontrol Cihazı + Solar Kablo

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir