Güneş Paneli Şarj Kontrol Cihazı Nedir? Fiyatı

Güneş Paneli Şarj Kontrol cihazı nedir? Şarj regulatörü nasıl bağlanır? Kurulumu nasıl yapılır. Solar Enerji Paneli Şarj Kontrol ünitesi fiyatları nedir?

Güneş Paneli Şarj Kontrol Cihazı Regulatörü Fiyatı 10a 20a 30a 40a 50a 60a 80a amper

Paylaş

Güneş Enerjili Pompa

Bu yazımız ı off grid yani şebekeden bağımsız başka bir deyişle akülü Güneş Enerjisi Elektrik üretim sistemlerinde kullanılan Güneş Paneli Şarj Kontrol Cihazı hakkında olacaktır. Yazımızı basit, pratik ve herkesin anlayacağı bir şekilde işlemek istiyoruz.

Güneş Paneli Şarj Kontrol Cihazı Nedir? Fiyatı

İçindekiler

Şarj kontrol ünitesi ve regülatör olarak ta bilinir.

Güneş Paneli Fiyatları  + Güneş Paneli Fiyatları

Güneş paneli şarj kontrol cihazı güneş enerjisi ile elektrik üretimi sistemlerinde, güneş panellerinden gelen elektrik akımını, kontrollü olarak akülere – bataryalara doldurmaya yarayan cihazlardır.

güneş paneli şarj kontrol cihazı Temel de 2 görevi vardır? Bunlar

Power Enerji Güneş Enerjili Sulama Sistemleri
  • Güneş Panellerinden gelen akımı akülere depolamak
  • Aküler dolduğunda, akülere zarar vermemek adına panelden gelen enerjiyi kesmek dir.

Solar şarj cihazları, güneş panelinden gelen akımı ve voltajı dengeler. Ayrıca, bu akımı belli bir müddet (aküler doluncaya kadar) akülere gönderir. Aküler dolduktan sonra akımı keser. Böylece, aküleri fazla şarja tabii tutulmamış olur

Şarj Kontrol Cihazlarında Pwm ve MPPT şarj kontrol cihazı olmak üzere 2 ürün bulunur.

Şarj Kontrol cihazlarını inceldiğinizde 2 farklı ürün göreceksiniz. Bunlar Pwm ve MPPT olan şarj kontrol cihazları. Bu videomuzda pwm modeli üzerine anlatımımız olacak

İnverter Fiyatları + İnverter Fiyatları

Elimde gördüğünüz ürün PWM olarak adlandırılan standart, piyasada ençok bulunan şarj kontrol cihazı dır.

PWM Güneş Paneli Şarj Kontrol Cihazları Nedir?

Güneş enerjisi elektrik üretimi sistemlerinde en yaygın olarak kullanılan ve ucuz olan solar şarj regülatör tipi PWM dir.

Çalışma prensibi, güneş panellerinden gelen nominal voltajı, akünün o anki voltajına eşitley  erek (indirgeyerek) aküleri yüksek voltajdan korumak ve tanımlanan dolu akü voltaj değerine ulaşıldığında akımı kesmek şeklindedir.

Bunu, anlık akımlar gönderip, voltaj ölçümü yapıp bir sonraki akımı göndereceği voltajı belirleyerek gerçekleştirir. Dolayısı ile panelden gelen enerjiyi tam kapasitede kullanmaz. Bu nedenle şarj süresi uzun olacaktır.

Jel Akü Fiyatları + Jel Akü Fiyatları

(PWM) Güneş Paneli Şarj Kontrol Cihazı (Regülatör) Nedir Nasıl Kurulur

Şarj Kontrol Cihazları Voltajı neyi ifade eder.?

Şarj kontrol cihazları üzerinde  yazan 12volt- 24 volt veya  24 volt- 48 volt ibaresi  şarj kontrol cihazının hangi sistemler ile birlikte uyum içinde çalışacağını ifade eder. Ne demek istiyorum şöyle ki.

Şarj kontrol ünitesinin üzerinde 12v- 24 v yazması demek, bu şarj kontrol ünitesini 12 voltluk bir sistemde kullanabilirsiniz ve sistemi 24 volt üzerine kurguladıysanız da 24 volt olarak ta kullanabileceğinizi ifade eder.

Güneş enerjisi elektrik üretim sistemlerinde Güneş paneli, şarj kontrol ünitesi, inverter ve akü grubu hepsi bir biri ile uyumlu olması gerekmektedir.

Şarj Kontrol Cihazı + Solar Kablo

Örneğin güneş paneli 12 volt olarak tercih ettiyseniz, şarj kontrol ünitesi de 12volt, inverter de 12volt ve birden fazla akü kullansanız bile akülerde 12 volt olması gerekmektedir.

Eğer 24 volt bir panel kullanacaksanız inverter de 24 volt ve şarj kontrol ünitesi de 24 volt, akü grupları da 24 volt olmalıdır.

Cihazın üzerinde 12-24 volt ibaresi yazıyordu. 12 volt olarak nasıl kullanabilirim? Şöyle ki of grid sistem kurulumu yapılırken şarj kontrol ünitesine önce akü kabloları bağlanır.

BağEvi Güneş Enerjisi

Böylece şarj kontrol ünitesine hangi voltajda bir sistem kuracağınızı bildirmiş olacaksınız. Sonra Panel kablolarını şarj kontrol ünitesine bağlamalısınız. İlerleyen dakikalarda örnek kurulumumuzla bunu örneklendireceğiz.

Şarj Kontrol Cihazları Amper nedir? Neye göre

Solar şarj kontrol cihazı güneş panelinden gelen akıma ve toplam güneş paneli gücüne göre seçilir.

Şarj Kontrol Cihazı nasıl bağlanır?

Solar şarj regülatörü bağlantısı yapılırken, öncelikli olarak aldığınız cihazın kullanma kılavuzunu dikkatlice okuyarak orada belirtilen kurallara uymanızı öneririz. Ancak genel olarak yapılan hatalar sonucunda yazımıza bu kısmı ekledik.

güneş paneli şarj kontrol cihazı bağlantı grafiği

Güneş Paneli Şarj Kontrol Cihazı Kurulum Şeması

Güneş Paneli Şarj Kontrol Cihazı Kurulum Şeması

Tipik olarak şarj kontrol cihazlarında Panel + -, Akü + – ve DC yükler + – bağlantıları olmak üzere 6 bağlantı noktası mevcuttur.

Neredeyse tüm cihazlarda ortak olarak kullanılan 12/24V/48V otomatik tanıma fonksiyonunun doğru çalıştırılması adına, şarj kontrol cihazı bağlanırken, ilk önce akü grubunun solar şarj regülatörüne bağlanması gerekir.

Aküler cihaza bağlandığında sistem voltajını tanıyacak, panel bağlantılarını ve varsa yük bağlantılarını yaptığınızda tüm işlem tamamlanmış olacaktır.

Buraya kadar anlattıklarımızı birleştirerek sistemimizi kuralım. Sistem kurulum videosu.

MPPT solar şarj regülatörleri, isminde de geçen “maksimum güç noktası” tayini yaparak, voltajı aküye göre ayarlarken gücü sabit tutar ve şarj akımını yükseltebilir özellikte cihazlardır.

PWM regülatörlerde olduğu gibi, akünün yüksek voltajla dolmasını önlemek ve tam dolu halde şarj akımını keserek fazla şarj olmasını engellemek fonksiyonlarına sahiptir.

Az önceki örnekte olduğu gibi, ideal koşullarda 12V 160W bir güneş paneli 12V’luk bir aküye MPPT solar şarj kontrol cihazı ile bağlandığında, (160W / 18V = 8,88A veya 8,88A x 18V = 160W) toplam güç değerini koruyarak (160W / 12V = 13,3A) 13,3A ile şarj etmeye başlayacaktır.

Voltaj değeri yükseldikçe akım değeri düşse de, MPPT solar şarj regülatörü, mevcut üretilen gücün tamamını kullanarak şarj etmeye devam ederek akü dolu hale gelene kadar bu durumu devam ettirir. PWM örneğinde yaşanan %29 luk kayıp burada yaşanmaz.

En ufak kayıpların dikkate alınacağı ticari dönüşü olan sistemlerde MPPT şarj kontrol cihazları tercih edilir. MPPT şarj kontrol cihazı fiyatları, PWM cihazlara göre daha pahalıdır.

Şarj Kontrol Cihazları Fiyatları

Şarj Kontrol cihazı fiyatları için e-mağazamızdaki ürünlerimizi inceleyebilirsiniz. güneş paneli şarj kontrol cihazı

Şarj Kontrol Cihazı 10 Amper Fiyatı

gunes paneli sarj kontrol cihazi fiyatlari

Şarj Kontrol Cihazı 20 Amper Fiyatı

gunes paneli sarj kontrol cihazi 20 amper fiyati

Şarj Kontrol Cihazı 30 Amper

gunes paneli sarj kontrol cihazi 30 amper fiyati

POWER ENERJİ

info@powerenerji.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir