KOSGEB destek almak isteyen kobi ve girişimcilerin ellerinde mutlaka iş planı projesi olması gerekmektedir. Bu yazımızda iş planı örnekleri, iş planı örnekleri pdf, kosgeb iş planı örneği word, iş planı nasıl hazırlanır, iş planı dosyası, cafe iş planı örneği, pastane iş planı örnekleri,iş planı örneği excel, tkdk iş planı örneği, tkdk iş planı örneği nasıl hazırlanır, KOSGEB iş planı proje örnekleri ve yeni girişimci iş planı hazırlamanın nasıl yapılması gerektiğini sizler ile aşağıdaki başlıklar altında paylaşacağız.
Siz girişimcilere tavsiyemiz kendi KOSGEB iş planı dosyanızı hazırlamak yerine alanında uzman ve profesyonel danışmanlık firmalarından iş planı projesi hazırlama hizmeti satın almanızdır.
Aksi halde yanlış ve eksik başvuru yapıp KOSGEB Girişimcilik Desteği olan 30.000 tl hibe 70.000 tl faizsiz krediyi asla alamazsınız.
%100 Kesin KOSGEB Girişimcilik Desteği Alma Garantili Danışmanlık Hizmetimizi okumak için iletişim kurun.
KOSGEB İş planı hazırlatmak için bizi tercih eden 4500’ü aşkın referansımızı incelemek için tıklayınız.
KOSGEB iş planı projesinin önemi
İçindekiler
KOSGEB tarafından oluşturulan tüm desteklerden yararlanmak için elinizde mutlaka iyi bir iş planı projesi olması gerekmektedir. KOSGEB iş planı projesi olmayan kobi veya girişimciler KOSGEB desteklerinden faydalanamaz. Özellik ile yeni iş yeri açacak olan girişimcilerin mutlaka onay alabilecekleri iş planı projesi olması şarttır. Bilindiği gibi KOSGEB kobi ve yeni iş yeri açacak olan girişimcilere hibe ve faizsiz kredi destekleri sağlamaktadır. Her iki gurubunda bu desteklerden faydalanması için iş planı projesihazırlaması gerekmektedir. Yeni iş yeri açacak olan girişimcilerin nasıl iyi bir iş planı projesi hazırlanması hakkında detaylı bilgiyi halk arasında KOSGEB kursları diyede bilinen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi esnasında KOSGEB uzmanları tarafından öğretilmektedir.
KOSGEB iş planı projesi oluşumu
KOSGEB veri tabanına kayıtlı kobi ‘ler artık iş planı projesini oluşturabilirler. İsteyen kobi ve girişimciler KOSGEB iş planı proje örnekleri üzerinden değişikliklerde yapabilirler.İş plan projesi 7 ana bölümden oluşmaktadır. Bu bölümler ve açıklaması aşağıdaki gibi olmalıdır.
- Genel Bilgilerin Oluşturulması: Bu kısımda işletme kuracak olan ve varsa ortakların tanıtılması istenilir, işletmenin yapacağı faaliyet konusu ve kurulum süresi sizden istenilir.
- Girişimcinin varsa ortakların ve İşletmenin Bilgileri: Bu bölüm iki sayfadan oluşmaktadır, sayfaların ilkinde işletmeyi kuracak olan ortaklar dahil kimlik bilgileri iletişim adresleri bildiği yabancı dillere kadar sorulur. İkinci sayfada ise daha çok işletmeyi tanımak için sorular sorulmaktadır. Sorulan bu sorular iş fikriniz ve seçme sebebiniz vizyon ve misyonunuz kısa ve uzun vadedeki hedefleriniz istenilmektedir. Oldukça özem arz eden soruları cevaplamadan önce iyi araştırma yapmanız sizin menfaatinize olacaktır.
- Pazar Bilgileri ve planınız: Bu bölüm tamamen hitap edilecek olan kitle analizinin yapılıp yapılmadığı, pazarın genişliği ve beklenmedik bir satış sorunlarında ne gibi tedbirler aldığınızın anlaşılması için oluşturulmuştur. Müşteriye ulaşım hizmetinizden yer seçimi ve ürün tanıtımı bu sayfada doldurulmaktadır.
- Üretim Planı: Yapmış olacağınız sektördeki NACE kodu üretim ve hizmet iş akışı hakkındaki bilgilerinizin girileceği sayfadır. Kurulan işletmeye ait belgeleri de bu alanda belirtebilirsiniz.
- Yönetim Planı: Bu kısımda aslında çalışacak olan personel dahi paylaşılacak olan iş anlatılması istenilmektedir. Meslek üzerine her hangi belgeye sahip iseniz yine bu sayfada belirtebilirsiniz.
- Finansal Plan: Başlangıç aşamasındaki maliyetlerinizin, işletmenin aylık giderlerini, üretim ve satış hedeflerinizi ne zaman kar elde edeceğinizin yazılması gereken sayfadır.
- KOSGEB Tarafından Talep Edilen Destek: Bilidiği gibi bu hazırladığınız iş planı projesi KOSGEB Girişimcilik Destek Programından istifade edilmek için hazırlanmaktadır. Dolayısı ile programda destekler kuruluş, makine teçhizat alımı, işletme giderleri ve sabit yatırım desteği olarak ayrılmaktadır. Bu bölümde de bu aşamalarda yapmış olduğunuz harcamaları belirtmeniz istenilmektedir.
Türkiye Halk bankası faizsiz kredi imkanları
Devlet kamu bankası olan Türkiye Halk bankası ile 2016 yılında yapılan anlaşma sonucunda KOSGEB birimlerince onay almış KOSGEB iş planı projesi sahiplerine esnaf olabilmeleri adına faizsiz ve iki yıl ödemesiz olmak üzere iş yeri kredisi imkanı sunulmaktadır. Bu imkanlar ile kredi alacak olan vatandaşların 30 yaşını doldurmamış olması ve daha önce devlet desteklerinden faydalanmamış olması aranmaktadır. 100 bin TL den başlayan faizsiz kredi imkanlarından yararlanmak için başvurunuzu geciktirmeyin!
Bu yazımızda 265 watt güneş paneli fiyatları ve 265 watt solar panel özellikleri, 265 watt güneş enerjisi maliyeti , kurulumu, montajı hakkında olacaktır.