Site icon ** POWER ENERJİ **

Isı Pompası Fiyatları

ısı pompası Fiyatları

ısı pompası

Bu yazımızda; Isı pompası nedir, Isı pompası fiyatları, ısı pompası, ısı pompası fiyat , ısı pompası modelleri, ısı pompası markaları, Arçelik Isı Pompası, beko Isı Pompası, Baymak Isı Pompası, Buderus Isı Pompası, Vaillant Isı Pompası, LG Isı Pompası, Toshiba Isı Pompası, Panasonic Isı Pompası, Viessmann Isı Pompası, Ariston Isı Pompası, Midori Havuz Isı Pompası, Midori Split İnverter Isı Pompası, Baymak Havuz Isı Pompası hakkında olacaktır.

Isı pompaları; Doğada var olan enerjiyi kullanarak , ısınma ve sıcak su ihtiyaçlarınızı karşılarlar. Elektrik Enerjisini sadece var olan enerjiyi taşıma esnasında kullanırlar. Isıtma işlemi için enerji tüketimi yapmazlar. Çektikleri her 1 kW karşılığında 4 kW Isı Enerjisi üretirler.

+

Isı Pompası Nedir ? 

İçindekiler

Isı pompaları; Doğada var olan enerjiyi kullanarak , ısınma ve sıcak su ihtiyaçlarınızı karşılarlar. Elektrik Enerjisini sadece var olan enerjiyi taşıma esnasında kullanırlar. Isıtma işlemi için enerji tüketimi yapmazlar. Çektikleri her 1 kW karşılığında 4 kW Isı Enerjisi üretirler.

Isı pompası kavramı, Carnot Çevrimi’nin ters çalıştırılması ile ısının çevreden çekilip yüksek sıcaklık bölgesine transfer edilebileceği fikri ile ortaya çıkmıştır. Sistemin temel çalışma prensibi kış aylarında düşük sıcaklık kaynağı olarak kullanılan dış havadan, topraktan veya bir su kaynağından (nehir, göl, vb.) alınan ısının ısıtılması hedeflenen mahallere ve yaz aylarında ise soğutulması hedeflenen mahallerden alınan ısının yüksek sıcaklık kuyusu olarak kullanılan dış havaya, toprağa veya su kaynağına transfer edilmesidir.

Power Enerji Güneş Enerjili Sulama Sistemleri

Sistemde genel olarak tüm soğutma çevrimlerinde yer alan kompresör, evaparatör, kondenser, genleşme vanası ve sistemde dolaşan bir soğutucu akışkan gibi temel elemanlar kullanılmaktadır.

Isı Pompası Nedir ?

Isı Pompası, elektrik enerjisini kullanarak ısının bir kaynaktan alınıp, başka bir kaynağa aktarılmasında kullanılır. Isı pompasında olan çevrim, evimizde bulunan klimalar ve buzdolaplarında da kullanılmaktadır. Fosil yakıtların zamanla tükenmesi, çevremize verdiği zararlardan ve pahalılığından dolayı düşük kullanım maliyetli ısınma yöntemlerine geçilmektedir.

Isı pompası nasıl çalışır ?

Cihazlar elektriği sadece dış ünitedeki fan ve kompresör için kullanır. Geri kalan ısıyı havadan alır. Hava kaynaklı ısı pompalarının COP ( verimlilik katsayısı ) değeri ortalama olarak 4 civarındadır. 1 Kw’lık elektrik çektiğin de size yaklaşık olarak 4 Kw- 4.5 Kw olarak geri dönüşü olur.

+

Çevrimi kısaca tanımlarsak; düşük sıcaklıkla ve basınçta gelen sıvı soğutucu akışkan buharlaştırıcı da fan sayesin de havadan alınan enerji ile buharlaştırılır. Kompresöre gelen düşük sıcaklıklı ve basınçtaki buhar, yüksek sıcaklıkta ve kızgın buhar olarak çıkmaktadır. Kompresörden çıkan buhar yoğuşturucuya ulaşır.

Isının eşanjör yardımıyla düşük sıcaklıktaki ısıtma tesisatındaki sıvıya aktarılır. Burada soğuyan soğutucu akışkan yüksek basınçlı sıvı haline geçer. Genleşme vanası sayesin de düşük basınçlı ve sıcaklıklı hale geri dönmüş olur. Ve çevrim tamamlanmış olur.

Kaç tip ısı pompası var?

Split ve monoblok olarak iki tipte ürünler vardır.

+

Split tip ısı pompası

Split cihazlar iç ve dış ünite olaraktan iki üniteden oluşmaktadır. Avantajı uygun fiyatlı ve ürün çeşitliliği olmasıdır. Dezavantajı iki ünite arasında dışarıdan bakır borulama yapılmasıdır.

Monoblok ısı pompası

Monoblok cihazlar da ise iç ve dış üniteyi tek bir üniteye toplamışlardır. Avantajları bakır borulaması cihazın için de olup. Isı kaybını minimuma indirip, fabrikadan tüm testlerden geçerek gelmektedir. Dezavantajı ise tek parça haline getirildiğinden maliyeti split tip ısı pompalarına göre daha pahalıdır.

+

Isı pompası maliyeti nedir ?

Ortalama maliyetleri, inverter ve verimi yüksek bir cihaz kullanılmak istenirse: 60 m2 – 120 m2 yere kadar yaklaşık olarak 12000 TL 130 m2 – 250 m2 yere kadar 15000 TL civarın da maliyeti çıkmaktadır.

Isı Pompasını Güneş Enerjisi İle Çalıştırma

 

Güneş Paneli

165 watt, 250 watt, 265 watt, 270 watt,275 watt,280watt,300 watt,310 watt,güneş paneli fiyatları

Güneş Paneli Fiyatları

Monokristal Güneş Paneli Fiyatları

100 Watt Monokristal Güneş Paneli Fiyatları 

130 Watt Monokristal Güneş Paneli Fiyatları 

180 Watt Monokristal Güneş Paneli Fiyatları 

290 Watt Monokristal Güneş Paneli Fiyatları 

315 Watt Monokristal Güneş Paneli Fiyatları

360 Watt Monokristal Güneş Paneli Fiyatları 

Polikristal Güneş Paneli Fiyatları

100 Watt Polikristal Güneş Paneli Fiyatları 

165 Watt Polikristal Güneş Paneli Fiyatları 

265 Watt Polikristal Güneş Paneli Fiyatları 

275 Watt Polikristal Güneş Paneli Fiyatları 

320 Watt Polikristal Güneş Paneli Fiyatları 

Exit mobile version